Att ta det lugnt..

.. är något jag är extremt dålig på! i och för sig så kan jag tycka att jag blivit bra mycket bättre på det, men det är väl inte helt optimalt än kanske.

Jag har alltid varit någon med tusen bollar i luften samtidigt, jag har alltid saker på gång och viker mig helst tusen gånger dubbelt för att hinna med allt jag vill. Har en boll ramlat ur spelet, då har allt kapsejsat.

Så har jag alltid varit, och jag vill inte ha bort allt detta beteende då det är kul också och det liksom driver mig framåt, jag behöver en motor!

Men ibland blir det ändå lite för mycket. Jag har slitit ut mig själv ett par gånger. Man har bara suttit där, kollat i golvet och undrat om man kommer dö nu eller om 5 min. Man känner sig orkeslös, utan styrka och helt utmattad. Det blir så, när man stressar för mycket. Och hur nyttigt är då detta? Svar: det är farligt. Farligt.

Jag har väl efter en lång, hetsig och pustig period insett att allt blir roligare om man tar det lugnt, inte stressar och hetsar hela tiden. Att ta en stallkväll, unna sig det ibland Utan stress är som balsam för själen. Istället för att tänka att ”nu har jag 3 timmar på mig innan middagen, 4 hästar ska tränas och jag ska hinna fixa stallet top notch”. Det funkar inte. prioritera, hästarna kan stå idag. Ingen fara, de överlever och framförallt, JAG överlever och behåller glädjen till sporten.

Så, ta det lugnt, andas och andas häst! Lev i inuet, i alla fall i stallet :)

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>