Dagens stallbarn

Nu kommer jag skriva ett inlägg som säkert vissa håller med om och vissa kommer hata mig för detta. Men visst har barnen (ca 8-15 år) blivit bekvämare? Inte latare, men bekvämare.

Jag har i ett halvår snart sökt medryttare till min ponny Disney, eller Dansken som han kallas. Han är en så stor möjlighet att utvecklas med om bara någon ville ta chansen. En sådan här ponny är det inte många som får chansen att rida.

När jag var 10 år så hängde jag i stallet Heeeela tiden. Jag mockade, sopade, fikade, krattade ridhuset, klappade katterna, mockade lite mer, sopade mer, fixade höpåsar åt fler än jag behövde, ryktade hästarna osv osv. Pappa lämnade mig i stallet kl 09 och hämtade mig kl 18 liksom, det var heeeela helgerna.

När jag blev lite större och fick en egen häst så var det samma där, jag red, mockade, sopade, fixade foder, vatten och strö. Bar hit och bar dit, kånkade hinkar, raspade hovar osv osv.

Idag har jag, efter att ha sökt land och rike efter medryttare, märkt att alla är så j**la bekväma! Hästen ska gärna stå sadlad och uppvärmd på ridbanan så det bara är att sitta upp. Man vill inte ha något stallarbete utan det ska jag som ägare ansvara för, trots att hästen ska ridas av någon annan.

När jag var 10 år så var man överlycklig om man fick rida också!

Frågan är hur det blivit så här? Varför blir det enklare och enklare? Hästarna har väl samma behov nu som för 10 år sedan? Det känns som att allt förenklas, man vill rida men man vill ju fika och hänga på instagram också.

troja

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Dagens stallbarn

  1. Jag kan bara hålla med dig då vare sig man är medryttare eller inte så är det faktiskt så mycket mer än bara att rida. När jag red igång och hade till ridning i andras stall så kändes det konstigt att inte göra mer än att rida/träna hästarna. Och även om det var lite som jag såg att jag kunde göra så gjorde jag det för att underlätta ägaren. Så när den personen frågade om jag kunde hjälpa till att mocka vinterhagen och bärga hö innan jobbet med hästarna så sa jag glatt ja då jag kunde hjälpa till med mera. Annars så vart det mycket sopande på stallgången och bära vatten plus kolla igenom dom en extra gång innan jag åkte hem.

    Och som jag sa till dig förut så hade Danske lätt kunnat få stå hos mig om jag hade stall plus andra hästar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>